Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień i zima to czas, kiedy chętnie sięgamy po domowe przetwory, które udało nam się przygotować latem. Konfitura wiśniowa to jeden z tych produktów, który sprawdzi się nie tylko do kanapek czy gofrów, ale też do innych deserów.
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 445
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 150
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5548
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1119
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 450
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1245
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 445
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 150
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5548
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1119
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 450
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1245
Składniki
Wiśnie umyj i usuń z nich pestki. Owoce przesyp do garnka i zasyp cukrem. Odstaw je na kilka godzin, by puściły sok.
Po tym czasie powoli podgrzewaj wiśnie, doprowadzając je do wrzenia. Zbierz szumy i przerwij gotowanie na kilka godzin.
Następnie dogotuj owoce do uzyskania właściwej szklistości owoców i konsystencji. Gorącą konfiturę przelej do słoiczków i szczelnie zamknij.