Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień i zima to czas, kiedy chętnie sięgamy po domowe przetwory, które udało nam się przygotować latem. Konfitura wiśniowa to jeden z tych produktów, który sprawdzi się nie tylko do kanapek czy gofrów, ale też do innych deserów.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13752
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 153
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 367
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13752
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 153
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 367
Składniki
Wiśnie umyj i usuń z nich pestki. Owoce przesyp do garnka i zasyp cukrem. Odstaw je na kilka godzin, by puściły sok.
Po tym czasie powoli podgrzewaj wiśnie, doprowadzając je do wrzenia. Zbierz szumy i przerwij gotowanie na kilka godzin.
Następnie dogotuj owoce do uzyskania właściwej szklistości owoców i konsystencji. Gorącą konfiturę przelej do słoiczków i szczelnie zamknij.