Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień i zima to czas, kiedy chętnie sięgamy po domowe przetwory, które udało nam się przygotować latem. Konfitura wiśniowa to jeden z tych produktów, który sprawdzi się nie tylko do kanapek czy gofrów, ale też do innych deserów.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 922
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 922
Składniki
Wiśnie umyj i usuń z nich pestki. Owoce przesyp do garnka i zasyp cukrem. Odstaw je na kilka godzin, by puściły sok.
Po tym czasie powoli podgrzewaj wiśnie, doprowadzając je do wrzenia. Zbierz szumy i przerwij gotowanie na kilka godzin.
Następnie dogotuj owoce do uzyskania właściwej szklistości owoców i konsystencji. Gorącą konfiturę przelej do słoiczków i szczelnie zamknij.