Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień i zima to czas, kiedy chętnie sięgamy po domowe przetwory, które udało nam się przygotować latem. Konfitura wiśniowa to jeden z tych produktów, który sprawdzi się nie tylko do kanapek czy gofrów, ale też do innych deserów.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203301
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203301
Składniki
Wiśnie umyj i usuń z nich pestki. Owoce przesyp do garnka i zasyp cukrem. Odstaw je na kilka godzin, by puściły sok.
Po tym czasie powoli podgrzewaj wiśnie, doprowadzając je do wrzenia. Zbierz szumy i przerwij gotowanie na kilka godzin.
Następnie dogotuj owoce do uzyskania właściwej szklistości owoców i konsystencji. Gorącą konfiturę przelej do słoiczków i szczelnie zamknij.