Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień i zima to czas, kiedy chętnie sięgamy po domowe przetwory, które udało nam się przygotować latem. Konfitura wiśniowa to jeden z tych produktów, który sprawdzi się nie tylko do kanapek czy gofrów, ale też do innych deserów.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9188
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2262
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1169
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 196
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9188
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2262
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1169
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 196
Składniki
Wiśnie umyj i usuń z nich pestki. Owoce przesyp do garnka i zasyp cukrem. Odstaw je na kilka godzin, by puściły sok.
Po tym czasie powoli podgrzewaj wiśnie, doprowadzając je do wrzenia. Zbierz szumy i przerwij gotowanie na kilka godzin.
Następnie dogotuj owoce do uzyskania właściwej szklistości owoców i konsystencji. Gorącą konfiturę przelej do słoiczków i szczelnie zamknij.