Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna domowa konfitura z brzoskwiń...
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 136
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1170
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 465
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 136
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1170
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 465
Składniki
Brzoskwinie umyć i obrać ze skórki. Pokroić na mniejsze kawałki. Całość zasypać cukrem, dodać sok z cytryny i gotować na wolnym ogniu około 30min. pamiętając o częstym mieszaniu.
Konfiturę można zblenderować - ja właśnie tak zrobiłam ale chciałam aby pozostały niewielkie kawałki owoców. Dodać żel-fix i gotować jakieś 1-2min. Gorące przekładać do wyparzonych słoiczków i od razu zakręcać. Obrócić do góry dnem i pozostawić tak do wystudzenia. świetna do naleśników, racuszków... polecam. Smacznego!!