Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super konfitura dla naszych pociech.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 165
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1886
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14675
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19723
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 165
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1886
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14675
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19723
Składniki
Wykonanie: Cukinie obrać, pokroić, usunąć nasiona, wrzucić do rondelka, zasypać cukrem i gotować na wolnym ogniu przez godzinę stale mieszając. Dodać sok z cytryn, galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance gorącej wody, dokładnie wymieszać, jeżeli chcemy mieć marmoladkę to możemy zmiksować. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia. Jeżeli chcemy przechowywać konfiturę dłużej to należy ją pasteryzować przez około 20 minut.