Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super konfitura dla naszych pociech.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118454
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8528
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3146
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2301
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1615
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118454
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8528
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3146
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2301
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1615
Składniki
Wykonanie: Cukinie obrać, pokroić, usunąć nasiona, wrzucić do rondelka, zasypać cukrem i gotować na wolnym ogniu przez godzinę stale mieszając. Dodać sok z cytryn, galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance gorącej wody, dokładnie wymieszać, jeżeli chcemy mieć marmoladkę to możemy zmiksować. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia. Jeżeli chcemy przechowywać konfiturę dłużej to należy ją pasteryzować przez około 20 minut.