Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super konfitura dla naszych pociech.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22792
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15194
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4906
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45701
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22792
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15194
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4906
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45701
Składniki
Wykonanie: Cukinie obrać, pokroić, usunąć nasiona, wrzucić do rondelka, zasypać cukrem i gotować na wolnym ogniu przez godzinę stale mieszając. Dodać sok z cytryn, galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance gorącej wody, dokładnie wymieszać, jeżeli chcemy mieć marmoladkę to możemy zmiksować. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia. Jeżeli chcemy przechowywać konfiturę dłużej to należy ją pasteryzować przez około 20 minut.