Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super konfitura dla naszych pociech.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1077
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101557
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6042
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1077
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101557
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6042
Składniki
Wykonanie: Cukinie obrać, pokroić, usunąć nasiona, wrzucić do rondelka, zasypać cukrem i gotować na wolnym ogniu przez godzinę stale mieszając. Dodać sok z cytryn, galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance gorącej wody, dokładnie wymieszać, jeżeli chcemy mieć marmoladkę to możemy zmiksować. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia. Jeżeli chcemy przechowywać konfiturę dłużej to należy ją pasteryzować przez około 20 minut.