Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super konfitura dla naszych pociech.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12816
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1449
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14062
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5845
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12816
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1449
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14062
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5845
Składniki
Wykonanie: Cukinie obrać, pokroić, usunąć nasiona, wrzucić do rondelka, zasypać cukrem i gotować na wolnym ogniu przez godzinę stale mieszając. Dodać sok z cytryn, galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance gorącej wody, dokładnie wymieszać, jeżeli chcemy mieć marmoladkę to możemy zmiksować. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia. Jeżeli chcemy przechowywać konfiturę dłużej to należy ją pasteryzować przez około 20 minut.