Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze wydawało mi się,że robienie przetworów jest dla wytrwałych...cóż już tak nie myślę...uzależniłam się:) Dostałam jabłka od brata i od razu pomyślałam, że będzie konfitura. Szklista, z posmakiem cynamonu i wanilii...nie znajdziecie takiej w sklepie. Zachęcam do zrobienia:)
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1578
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 165
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1578
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 165
Składniki
Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na cienkie plastry i wrzucamy do garnka. Podlewamy małą ilością wody i skrapiamy sokiem z cytryny. Smażymy aż zmiękną i odparowuje sok, który powstał. Następnie dodajemy cukier, cynamon i wanilię.Jeżeli jabłka masz kwaśne użyj więcej cukru. Smażymy jeszce 5 minut. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy 10 minut:)