Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na przetwory zaczyna się na dobre. Tym razem podzielę się z wami przepisem na pyszne rozgrzewające leczo niezbędne w zimowe dni. Jest to gotowe danie jak również pyszny dodatek.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Warzywa myjemy. Cebulę kroimy w półplasterki i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Gdy będzie szklista przekładamy do garnka. Do cebuli dodajemy paprykę pokrojoną w paski, cukinię pokrojoną w niewielką kostkę i wszystko gotujemy ok. 15 minut. po tym czasie dodajemy ćwiartki pomidorów i przyprawy. Papryka ostra może być w proszku, ale lepsze będą małe papryczki chili, oczywiście nie za dużo. Wszystko gotujemy kolejne 15 min. Gorące wkładamy do słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy 15 min.