Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na przetwory zaczyna się na dobre. Tym razem podzielę się z wami przepisem na pyszne rozgrzewające leczo niezbędne w zimowe dni. Jest to gotowe danie jak również pyszny dodatek.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3826
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3826
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Warzywa myjemy. Cebulę kroimy w półplasterki i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Gdy będzie szklista przekładamy do garnka. Do cebuli dodajemy paprykę pokrojoną w paski, cukinię pokrojoną w niewielką kostkę i wszystko gotujemy ok. 15 minut. po tym czasie dodajemy ćwiartki pomidorów i przyprawy. Papryka ostra może być w proszku, ale lepsze będą małe papryczki chili, oczywiście nie za dużo. Wszystko gotujemy kolejne 15 min. Gorące wkładamy do słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy 15 min.