Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na przetwory zaczyna się na dobre. Tym razem podzielę się z wami przepisem na pyszne rozgrzewające leczo niezbędne w zimowe dni. Jest to gotowe danie jak również pyszny dodatek.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7480
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2422
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7480
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2422
Składniki
Warzywa myjemy. Cebulę kroimy w półplasterki i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Gdy będzie szklista przekładamy do garnka. Do cebuli dodajemy paprykę pokrojoną w paski, cukinię pokrojoną w niewielką kostkę i wszystko gotujemy ok. 15 minut. po tym czasie dodajemy ćwiartki pomidorów i przyprawy. Papryka ostra może być w proszku, ale lepsze będą małe papryczki chili, oczywiście nie za dużo. Wszystko gotujemy kolejne 15 min. Gorące wkładamy do słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy 15 min.