Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie pasuje do ryb, mięs i ożywia smakiem dania.
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1952
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1155
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 163
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1952
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1155
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 163
Składniki
Marchewkę obrać i pociąć w kostkę. Blanszować we wrzątku ok 1-2 minuty. Odcedzić. Przygotować słoiki, wyparzyć lub wypiec 15 minut w 100 stopniach C w piekarniku. Marchewkę przełożyć do słoików. Ugotować zalewę. Wlać wodę i ocet oraz przyprawy do rondla, zagotować. Zalać marchew zalewą i pasteryzować 10 minut. Można jeść już po kilku godzinach od przygotowania.