Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie pasuje do ryb, mięs i ożywia smakiem dania.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10281
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 91
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 79
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 881
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10281
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 91
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 79
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 881
Składniki
Marchewkę obrać i pociąć w kostkę. Blanszować we wrzątku ok 1-2 minuty. Odcedzić. Przygotować słoiki, wyparzyć lub wypiec 15 minut w 100 stopniach C w piekarniku. Marchewkę przełożyć do słoików. Ugotować zalewę. Wlać wodę i ocet oraz przyprawy do rondla, zagotować. Zalać marchew zalewą i pasteryzować 10 minut. Można jeść już po kilku godzinach od przygotowania.