Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie pasuje do ryb, mięs i ożywia smakiem dania.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 939
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5520
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8683
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17841
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 939
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5520
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8683
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17841
Składniki
Marchewkę obrać i pociąć w kostkę. Blanszować we wrzątku ok 1-2 minuty. Odcedzić. Przygotować słoiki, wyparzyć lub wypiec 15 minut w 100 stopniach C w piekarniku. Marchewkę przełożyć do słoików. Ugotować zalewę. Wlać wodę i ocet oraz przyprawy do rondla, zagotować. Zalać marchew zalewą i pasteryzować 10 minut. Można jeść już po kilku godzinach od przygotowania.