Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie pasuje do ryb, mięs i ożywia smakiem dania.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11945
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16414
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5266
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11945
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16414
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5266
Składniki
Marchewkę obrać i pociąć w kostkę. Blanszować we wrzątku ok 1-2 minuty. Odcedzić. Przygotować słoiki, wyparzyć lub wypiec 15 minut w 100 stopniach C w piekarniku. Marchewkę przełożyć do słoików. Ugotować zalewę. Wlać wodę i ocet oraz przyprawy do rondla, zagotować. Zalać marchew zalewą i pasteryzować 10 minut. Można jeść już po kilku godzinach od przygotowania.