Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , krucha o łagodnym smaku papryka czerwona konserwowa, którą każdy myślę lubi. Paprykę trochę pomieszałam z ogórkami i marchewką. Wyszła pyszna. Tak przygotowana papryczka może być smaczną przekąską na imprezach, jako dodatek do obiadu itp. Polecam rownież dołożyć czerwonej papryki do ogórków konserwowych wychodzą pyszne. Polecam
garnek, nóż, sitko, miska, łyżka, łyżeczka, słoiki, ścierka,
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2509
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1063
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1383
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2509
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1063
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1383
Składniki
Czerwoną paprykę dokładnie myjemy, oczyszczamy z gniazd i kroimy w różnej wielkości kawałki. Marchewkę i cebulę po obraniu kroimy w plasterki. Składniki przekładamy do wrzątku i zaparzamy około 3 - 5 minut. Odsączamy na sitku. Przygotowujemy zalewę; Wodę zagotować z cukrem i solą mieszać by sól i cukier się całkowicie rozpuścił. Na koniec wlać ocet doprowadzić ponownie do zagotowania i zaraz wyłączyć. Do wyparzonych ,czystych słoików włożyć podane przyprawy, następnie powkładać paprykę ,cebulę oraz marchewkę. ( można również dołożyć pokrojone w słupki ogórki ), słoiki zalać gorącą zalewą na wierzch wlać po 1 łyżeczce oleju. Słoiki dokładnie zakręcić obrócić do góry dnem. Na drugi dzień pasteryzować około 15 minut od zagotowania wody. Smacznego
Papryka gotowa do spiżarni.