Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , krucha o łagodnym smaku papryka czerwona konserwowa, którą każdy myślę lubi. Paprykę trochę pomieszałam z ogórkami i marchewką. Wyszła pyszna. Tak przygotowana papryczka może być smaczną przekąską na imprezach, jako dodatek do obiadu itp. Polecam rownież dołożyć czerwonej papryki do ogórków konserwowych wychodzą pyszne. Polecam
garnek, nóż, sitko, miska, łyżka, łyżeczka, słoiki, ścierka,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19783
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 432
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6827
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242371
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19783
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 432
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6827
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242371
Składniki
Czerwoną paprykę dokładnie myjemy, oczyszczamy z gniazd i kroimy w różnej wielkości kawałki. Marchewkę i cebulę po obraniu kroimy w plasterki. Składniki przekładamy do wrzątku i zaparzamy około 3 - 5 minut. Odsączamy na sitku. Przygotowujemy zalewę; Wodę zagotować z cukrem i solą mieszać by sól i cukier się całkowicie rozpuścił. Na koniec wlać ocet doprowadzić ponownie do zagotowania i zaraz wyłączyć. Do wyparzonych ,czystych słoików włożyć podane przyprawy, następnie powkładać paprykę ,cebulę oraz marchewkę. ( można również dołożyć pokrojone w słupki ogórki ), słoiki zalać gorącą zalewą na wierzch wlać po 1 łyżeczce oleju. Słoiki dokładnie zakręcić obrócić do góry dnem. Na drugi dzień pasteryzować około 15 minut od zagotowania wody. Smacznego
Papryka gotowa do spiżarni.