Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale zazwyczaj wybieram proste i mało skomplikowane przepisy, w myśl zasady im prościej, tym smaczniej.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1208
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5734
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18306
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1208
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5734
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18306
Składniki
Kapelusze oczyścić, większe pokroić w plastry. Gotować je w osolonej wodzie około 1 godzinę. Do małego słoika na dno włożyć po 4 ziela angielskie, 1 listek laurowy i 1-2 łyżki octu 10%. Ugotować wodę do zalania grzybów: 1 łyżka soli na 1 litr wody. Ugotowane grzyby odcedzić i wkładać do słoika. Zalać gotującą się wodą ze solą i od razu zakręcić. Słoik odwrócić do góry dnem i tak przetrzymać w kuchni całą dobę. Nie potrzeba pasteryzować.