Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale zazwyczaj wybieram proste i mało skomplikowane przepisy, w myśl zasady im prościej, tym smaczniej.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1415
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 67
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1415
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 67
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12265
Składniki
Kapelusze oczyścić, większe pokroić w plastry. Gotować je w osolonej wodzie około 1 godzinę. Do małego słoika na dno włożyć po 4 ziela angielskie, 1 listek laurowy i 1-2 łyżki octu 10%. Ugotować wodę do zalania grzybów: 1 łyżka soli na 1 litr wody. Ugotowane grzyby odcedzić i wkładać do słoika. Zalać gotującą się wodą ze solą i od razu zakręcić. Słoik odwrócić do góry dnem i tak przetrzymać w kuchni całą dobę. Nie potrzeba pasteryzować.