Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale zazwyczaj wybieram proste i mało skomplikowane przepisy, w myśl zasady im prościej, tym smaczniej.
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Kapelusze oczyścić, większe pokroić w plastry. Gotować je w osolonej wodzie około 1 godzinę. Do małego słoika na dno włożyć po 4 ziela angielskie, 1 listek laurowy i 1-2 łyżki octu 10%. Ugotować wodę do zalania grzybów: 1 łyżka soli na 1 litr wody. Ugotowane grzyby odcedzić i wkładać do słoika. Zalać gotującą się wodą ze solą i od razu zakręcić. Słoik odwrócić do góry dnem i tak przetrzymać w kuchni całą dobę. Nie potrzeba pasteryzować.