Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa mielonka z łopatki i boczku. Smaczna i wiemy co jemy, bo takie wyroby są o wiele lepsze od kupnych. Choć raczej takiej mielonki to w sklepach się nie kupi. Idealna na kanapki na śniadanie lub kolację. Jak widać przetwory to nie tylko owoce i warzywa. Mięsa też idealnie się do tego nadają.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8062
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1162
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9834
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4527
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 534
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8062
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1162
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9834
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4527
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 534
Składniki
Łopatkę i boczek ( bez skóry ) zmielić w maszynce do mięsa. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce a maleńki i oczkami ( ja starłam ) i dodać do mięsa. Następnie dodać sól i pieprz do smaku oraz wlać wodę i wyrobić masę mięsną. Gotową masą napełnić wcześniej wyparzone słoiki i zakręcić zakrętami. Słoiki pasteryzować godzinę i zostawić je w garnku. Następnego dnia pasteryzować jeszcze 30 minut. Słoiki wyjąć z garnka a po schłodzeniu przechowywać w chłodnym miejscu.