Do góry

Przetwory Przepis na:

Mizeria z młodej cukinii (do słoików)

Przepis dnia 2017-06-30
Mizeria z młodej cukinii (do słoików)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2504 Ocena: 17831

Dodano:

Odsłon: 14393

Super zapas na zimę.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mizeria z młodej cukinii (do słoików)

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ocet zagotować z cukrem, solą i przyprawami. Cukinię opłukać i pokroić w cienkie plastry. Pietruszkę z marchewką zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać posiekaną natkę pietruszki i czosnek. Cebule obrać i pokroić w piórka, po czym dodać do mizerii. Następnie wlać olej, wymieszać, zalać przygotowaną zalewą. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 20 minut. Super zapas na zimę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń