Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-06-2017
Super zapas na zimę.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 572
Sernik Złotopolskich to kremowe ciasto z ciągnącą się warstwą karmelową i orz...
Odsłon: 765
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 572
Sernik Złotopolskich to kremowe ciasto z ciągnącą się warstwą karmelową i orz...
Odsłon: 765
Składniki
Wykonanie: Ocet zagotować z cukrem, solą i przyprawami. Cukinię opłukać i pokroić w cienkie plastry. Pietruszkę z marchewką zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać posiekaną natkę pietruszki i czosnek. Cebule obrać i pokroić w piórka, po czym dodać do mizerii. Następnie wlać olej, wymieszać, zalać przygotowaną zalewą. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 20 minut. Super zapas na zimę.