Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-06-2017
Super zapas na zimę.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7947
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1274
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13734
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7947
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1274
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13734
Składniki
Wykonanie: Ocet zagotować z cukrem, solą i przyprawami. Cukinię opłukać i pokroić w cienkie plastry. Pietruszkę z marchewką zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać posiekaną natkę pietruszki i czosnek. Cebule obrać i pokroić w piórka, po czym dodać do mizerii. Następnie wlać olej, wymieszać, zalać przygotowaną zalewą. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 20 minut. Super zapas na zimę.