Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zimą wykorzystuję je jako sos do makaronu, można dodać smażony filet z kurczaka albo jako dodatek do drugiego dania, nie dodaję zbyt dużo przypraw, ziołami doprawiam przed podaniem bo ich dodatek zależy od rodzaju przygotowywanej potrawy
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 326
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 553
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1034
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 326
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 553
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1034
Składniki
1. paprykę pokroić w kostkę, cukinię obrać i też pokroić w kostkę, cebulę w krążki, marchew i seler zetrzeć na grubej tarce, czosnek posiekać, 2. rozgrzać olej, poddusić cebule i czosnek, dodać marchewkę i selera, dodać sos sojowy, dusić chwilę, dodać paprykę, cukinie, obrane ze skórki i pokrojone pomidory, dodać sól, pieprz i kurkumę dusić aż warzywa zmiękną, jeśli jest mało pomidorowo można dodać koncentratu pomidorowego 3. leczo przełożyć do słoików, pasteryzować 20-25 min, smacznego