Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zimą wykorzystuję je jako sos do makaronu, można dodać smażony filet z kurczaka albo jako dodatek do drugiego dania, nie dodaję zbyt dużo przypraw, ziołami doprawiam przed podaniem bo ich dodatek zależy od rodzaju przygotowywanej potrawy
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119354
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8963
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3222
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119354
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8963
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3222
Składniki
1. paprykę pokroić w kostkę, cukinię obrać i też pokroić w kostkę, cebulę w krążki, marchew i seler zetrzeć na grubej tarce, czosnek posiekać, 2. rozgrzać olej, poddusić cebule i czosnek, dodać marchewkę i selera, dodać sos sojowy, dusić chwilę, dodać paprykę, cukinie, obrane ze skórki i pokrojone pomidory, dodać sól, pieprz i kurkumę dusić aż warzywa zmiękną, jeśli jest mało pomidorowo można dodać koncentratu pomidorowego 3. leczo przełożyć do słoików, pasteryzować 20-25 min, smacznego