Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy mus jabłkowy to idealny sposób na zasmakowanie lata nawet podczas mroźnej zimy. Taki dodatek doskonale sprawdzi się do różnego rodzaju ciast i deserów czy naleśników na słodko, choć trudno też powstrzymać się przed wyjadaniem go samego łyżeczką prosto ze słoika. Słodki mus domowej roboty zasmakuje i młodszym, i starszym, przypominając słoneczne dni.
garnek
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4325
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29466
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 191
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18933
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 818
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4325
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29466
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 191
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18933
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 818
Składniki
Jabłka dokładnie umyj, pozbądź się gniazd nasiennych i pokrój na mniejsze części. Umieść jabłka w garnku, zalej wodą i gotuj, dopóki owoce nie staną się całkowicie miękkie, a woda z garnka wyparuje. Następnie dodaj cukier i stale mieszając, gotuj jabłka z cukrem przez 10 minut.
Po tym czasie przełóż mus do czystych i wyparzonych wcześniej słoików, zakręcając dokładnie wieczka. Pasteryzuj zawartość przez 20 minut, a następnie ostrożnie wyjmij słoiki i odwróć je do góry dnem, pozostawiając je tak do całkowitego ostygnięcia.