Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy mus jabłkowy to idealny sposób na zasmakowanie lata nawet podczas mroźnej zimy. Taki dodatek doskonale sprawdzi się do różnego rodzaju ciast i deserów czy naleśników na słodko, choć trudno też powstrzymać się przed wyjadaniem go samego łyżeczką prosto ze słoika. Słodki mus domowej roboty zasmakuje i młodszym, i starszym, przypominając słoneczne dni.
garnek
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24777
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24777
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Składniki
Jabłka dokładnie umyj, pozbądź się gniazd nasiennych i pokrój na mniejsze części. Umieść jabłka w garnku, zalej wodą i gotuj, dopóki owoce nie staną się całkowicie miękkie, a woda z garnka wyparuje. Następnie dodaj cukier i stale mieszając, gotuj jabłka z cukrem przez 10 minut.
Po tym czasie przełóż mus do czystych i wyparzonych wcześniej słoików, zakręcając dokładnie wieczka. Pasteryzuj zawartość przez 20 minut, a następnie ostrożnie wyjmij słoiki i odwróć je do góry dnem, pozostawiając je tak do całkowitego ostygnięcia.