Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy opadają jabłka zastanawiamy się co z nich robić. Dzisiaj proponuję mus z tych jabłek. Taki tradycyjny bez dodatków. Gęsty i pachnący.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2179
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3285
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1341
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2090
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2179
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3285
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1341
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2090
Składniki
Jabłka umyć, Przekroić na 4 części i usunąć ewentualne części za bardzo dojrzałe lub obite. Usunąć tez pestki. Nie obierać ze skórki.
Jabłka przełożyć do szerokiego garnka , wlać trochę wody i gotować na małym ogniu, ciągle mieszając. Gdy jabłka rozpadną się dodać cukier, Dokładnie wymieszać i dalej gotować aż zaczną zmieniać kolor. Jabłka odstawić na kilka godzin. A potem przetrzeć przez sito. Przetarte jabłka gotować jeszcze na małym ogniu aż lekko zbrązowieją. Często mieszać. Przełożyć ( lekko wystudzone) do wyparzonych słoiczków . Pasteryzować 15 minut od zagotowania. Smacznego!!!