Przetwory Przepis na:
Mus z jabłek.

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 739
Dodano: 01.07.2018
Odsłon: 2406
Składniki
- Jabłka spady w dowolnej ilości.
- Cukier tez w dowolnej ilości.
- Troszkę wody na dno garnka.
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Jabłka umyć,
Przekroić na 4 części i usunąć ewentualne części za bardzo dojrzałe lub obite.
Usunąć tez pestki.
Nie obierać ze skórki. -
Jabłka przełożyć do szerokiego garnka , wlać trochę wody i gotować na małym ogniu, ciągle mieszając.
Gdy jabłka rozpadną się dodać cukier,
Dokładnie wymieszać i dalej gotować aż zaczną zmieniać kolor.
Jabłka odstawić na kilka godzin.
A potem przetrzeć przez sito.
Przetarte jabłka gotować jeszcze na małym ogniu aż lekko zbrązowieją. Często mieszać.
Przełożyć ( lekko wystudzone) do wyparzonych słoiczków .
Pasteryzować 15 minut od zagotowania.
Smacznego!!!
Komentarze do przepisu (0)