Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy opadają jabłka zastanawiamy się co z nich robić. Dzisiaj proponuję mus z tych jabłek. Taki tradycyjny bez dodatków. Gęsty i pachnący.
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 73
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 172
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 954
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 250
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5394
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 73
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 172
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 954
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 250
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5394
Składniki
Jabłka umyć, Przekroić na 4 części i usunąć ewentualne części za bardzo dojrzałe lub obite. Usunąć tez pestki. Nie obierać ze skórki.
Jabłka przełożyć do szerokiego garnka , wlać trochę wody i gotować na małym ogniu, ciągle mieszając. Gdy jabłka rozpadną się dodać cukier, Dokładnie wymieszać i dalej gotować aż zaczną zmieniać kolor. Jabłka odstawić na kilka godzin. A potem przetrzeć przez sito. Przetarte jabłka gotować jeszcze na małym ogniu aż lekko zbrązowieją. Często mieszać. Przełożyć ( lekko wystudzone) do wyparzonych słoiczków . Pasteryzować 15 minut od zagotowania. Smacznego!!!