Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy opadają jabłka zastanawiamy się co z nich robić. Dzisiaj proponuję mus z tych jabłek. Taki tradycyjny bez dodatków. Gęsty i pachnący.
To już moje ostatnie przetwory z pigwy gruszkowej. Jeden z najprostszych prz...
Odsłon: 49199
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 128
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 180
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 116
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 128
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 180
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 116
Składniki
Jabłka umyć, Przekroić na 4 części i usunąć ewentualne części za bardzo dojrzałe lub obite. Usunąć tez pestki. Nie obierać ze skórki.
Jabłka przełożyć do szerokiego garnka , wlać trochę wody i gotować na małym ogniu, ciągle mieszając. Gdy jabłka rozpadną się dodać cukier, Dokładnie wymieszać i dalej gotować aż zaczną zmieniać kolor. Jabłka odstawić na kilka godzin. A potem przetrzeć przez sito. Przetarte jabłka gotować jeszcze na małym ogniu aż lekko zbrązowieją. Często mieszać. Przełożyć ( lekko wystudzone) do wyparzonych słoiczków . Pasteryzować 15 minut od zagotowania. Smacznego!!!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 326
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 195