Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy opadają jabłka zastanawiamy się co z nich robić. Dzisiaj proponuję mus z tych jabłek. Taki tradycyjny bez dodatków. Gęsty i pachnący.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 973
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 973
Składniki
Jabłka umyć, Przekroić na 4 części i usunąć ewentualne części za bardzo dojrzałe lub obite. Usunąć tez pestki. Nie obierać ze skórki.
Jabłka przełożyć do szerokiego garnka , wlać trochę wody i gotować na małym ogniu, ciągle mieszając. Gdy jabłka rozpadną się dodać cukier, Dokładnie wymieszać i dalej gotować aż zaczną zmieniać kolor. Jabłka odstawić na kilka godzin. A potem przetrzeć przez sito. Przetarte jabłka gotować jeszcze na małym ogniu aż lekko zbrązowieją. Często mieszać. Przełożyć ( lekko wystudzone) do wyparzonych słoiczków . Pasteryzować 15 minut od zagotowania. Smacznego!!!