Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ogórki postoją w naszych spiżarniach kilka tygodni. Ja kisiłam swoje małe ogórki meksykańskie ale zwykłe ogórki robię tak samo. Ogórki zawsze zbieramy rano. Nigdy po ulewnym deszczu i upalnym dniu, bo wtedy mogą być gorzkie lub miękkie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 313
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11123
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3701
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1269
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 313
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11123
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3701
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1269
Składniki
Zalewa. Wodę zagotować z odważoną ilością soli i cukru a następnie schłodzić. Twarde ogórki wymyć, z tych zwykłych odrobinę odciąć końcówki, przy ogórkach meksykańskich tego nie robimy. Na dno wyparzonych słoików lub kamiennego garnka nałożyć część kopru, liści i pokrojonego czosnku a następnie pionowo ogórki. Meksykańskie po prostu wrzucamy. Przykryć je gałązkami kopru, listkami i czosnkiem aż do wierzchu słoika czy garnka. Letnią zalewą napełnić naczynia z ogórkami. Słoiki zakręcić i obrócić, garnek przykryć deską lub talerzem i obciążyć. Po 3-4 dniach ogórki nadają się do spożycia. Te w słoikach stoją u mnie w piwnicy kilka tygodni.