Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna nalewka, tym razem cytrynowa. Idealna na chłodniejsze dni. Nadaje się do samodzielnego spożycia jak i do drinków. Nalewka jest gotowa do picia już po 2 tygodniach, ale będzie smaczniejsza, jeśli postoi dłużej.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112891
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 184
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 434
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 431
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 777
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112891
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 184
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 434
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 431
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 777
Składniki
Wodę zagotować z cukrem, przestudzić. Cytryny cienko obrać, przekroić na pół i wycisnąć z nich sok. Sok wymieszać z syropem, dodać skórki, zalać spirytusem i odstawić na 2 tygodnie. Po tym czasie nalewka jest dobra do picia, można ją przefiltrować i rozlać do butelek.