Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna nalewka, tym razem cytrynowa. Idealna na chłodniejsze dni. Nadaje się do samodzielnego spożycia jak i do drinków. Nalewka jest gotowa do picia już po 2 tygodniach, ale będzie smaczniejsza, jeśli postoi dłużej.
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 75
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 213
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 75
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 213
Składniki
Wodę zagotować z cukrem, przestudzić. Cytryny cienko obrać, przekroić na pół i wycisnąć z nich sok. Sok wymieszać z syropem, dodać skórki, zalać spirytusem i odstawić na 2 tygodnie. Po tym czasie nalewka jest dobra do picia, można ją przefiltrować i rozlać do butelek.