Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie rozgrzewa od środka. Poza tym miód lipowy jest świetny na przeziębienia, bolące gardło czy spadek odporności.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4898
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34394
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2072
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113753
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4898
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34394
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2072
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113753
Składniki
Miód i pół szklanki wody postawić na ogniu do zagotowania. Następnie, po wyszumowaniu, nalać do gorącego jeszcze miodu spirytus (lub wódkę - w zależności od tego, jaką moc nalewki chcemy uzyskać). Wymieszać. Po wystygnięciu, nalewkę nalać do butelek. Miodówka już po kilku dniach gotowa jest do picia. Oczywiście, im dłużej stoi tym jest lepsza.