Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ocet o aromacie czerwonej porzeczki nadaje sie do wielu salat a takze jako dodatek do wielu potraw. W ozdobnej malej buteleczce jest tez doskonalym prezentem.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 124
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 676
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4466
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 124
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 676
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4466
Składniki
Dokladnie wysterylizowac butelke i zakretke. Umyc porzeczki i starannie je wysuszyc na papierowym reczniku, nastepnie wybrac dojrzale i nie zepsute owoce, przesypac je do butelki, dodac miód i ocet. Ustawic butelke na slonecznym parapecie i wstrzasac nia raz dziennie. Po ok. 2 tygodniach ocet uzyska wspaniały kolor i piekny aromat. Wtedy nalezy przecedzic go przez przez sito i przelac do nowej, czystej butelki. Od tego momentu ocet powinien być przechowywany w suchym i ciemnym miejscu.
Ocet przechowuje sie kilka miesiecy, w ozdobnej, malej buteleczce jest tez doskonalym prezentem.