Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ocet o aromacie czerwonej porzeczki nadaje sie do wielu salat a takze jako dodatek do wielu potraw. W ozdobnej malej buteleczce jest tez doskonalym prezentem.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33781
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7923
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 62
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 223
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33781
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7923
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 62
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 223
Składniki
Dokladnie wysterylizowac butelke i zakretke. Umyc porzeczki i starannie je wysuszyc na papierowym reczniku, nastepnie wybrac dojrzale i nie zepsute owoce, przesypac je do butelki, dodac miód i ocet. Ustawic butelke na slonecznym parapecie i wstrzasac nia raz dziennie. Po ok. 2 tygodniach ocet uzyska wspaniały kolor i piekny aromat. Wtedy nalezy przecedzic go przez przez sito i przelac do nowej, czystej butelki. Od tego momentu ocet powinien być przechowywany w suchym i ciemnym miejscu.
Ocet przechowuje sie kilka miesiecy, w ozdobnej, malej buteleczce jest tez doskonalym prezentem.