Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ocet o aromacie czerwonej porzeczki nadaje sie do wielu salat a takze jako dodatek do wielu potraw. W ozdobnej malej buteleczce jest tez doskonalym prezentem.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 368
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15200
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3110
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 368
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15200
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3110
Składniki
Dokladnie wysterylizowac butelke i zakretke. Umyc porzeczki i starannie je wysuszyc na papierowym reczniku, nastepnie wybrac dojrzale i nie zepsute owoce, przesypac je do butelki, dodac miód i ocet. Ustawic butelke na slonecznym parapecie i wstrzasac nia raz dziennie. Po ok. 2 tygodniach ocet uzyska wspaniały kolor i piekny aromat. Wtedy nalezy przecedzic go przez przez sito i przelac do nowej, czystej butelki. Od tego momentu ocet powinien być przechowywany w suchym i ciemnym miejscu.
Ocet przechowuje sie kilka miesiecy, w ozdobnej, malej buteleczce jest tez doskonalym prezentem.