Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ocet o aromacie czerwonej porzeczki nadaje sie do wielu salat a takze jako dodatek do wielu potraw. W ozdobnej malej buteleczce jest tez doskonalym prezentem.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 741
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 740
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 423
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 741
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 740
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 423
Składniki
Dokladnie wysterylizowac butelke i zakretke. Umyc porzeczki i starannie je wysuszyc na papierowym reczniku, nastepnie wybrac dojrzale i nie zepsute owoce, przesypac je do butelki, dodac miód i ocet. Ustawic butelke na slonecznym parapecie i wstrzasac nia raz dziennie. Po ok. 2 tygodniach ocet uzyska wspaniały kolor i piekny aromat. Wtedy nalezy przecedzic go przez przez sito i przelac do nowej, czystej butelki. Od tego momentu ocet powinien być przechowywany w suchym i ciemnym miejscu.
Ocet przechowuje sie kilka miesiecy, w ozdobnej, malej buteleczce jest tez doskonalym prezentem.