Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ocet o aromacie czerwonej porzeczki nadaje sie do wielu salat a takze jako dodatek do wielu potraw. W ozdobnej malej buteleczce jest tez doskonalym prezentem.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 166
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 215
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 166
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 215
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Składniki
Dokladnie wysterylizowac butelke i zakretke. Umyc porzeczki i starannie je wysuszyc na papierowym reczniku, nastepnie wybrac dojrzale i nie zepsute owoce, przesypac je do butelki, dodac miód i ocet. Ustawic butelke na slonecznym parapecie i wstrzasac nia raz dziennie. Po ok. 2 tygodniach ocet uzyska wspaniały kolor i piekny aromat. Wtedy nalezy przecedzic go przez przez sito i przelac do nowej, czystej butelki. Od tego momentu ocet powinien być przechowywany w suchym i ciemnym miejscu.
Ocet przechowuje sie kilka miesiecy, w ozdobnej, malej buteleczce jest tez doskonalym prezentem.