Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogóreczki przygotowane według przepisu Smaker - oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-ogorki-krokodylki,1920071,smaker.html .Ogóreczki polecam bo pyszne.
miska, nóż, garnek,
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5804
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18416
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5804
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18416
Składniki
Ogórki po dokładnym umyciu i odcięciu końcówek po kwiatach , podzielić wzdłuż na ćwiartki. Następnie posypać je 2 łyżeczkami soli, a po 4 godzinach odciskamy z nadmiaru soku. Papryczki oczyszczamy z gniazd nasiennych i dzielimy na kawałki. Do czystych , umytych słoików ciasno układamy ogórki i po ząbku czosnku przekrojonego na połówki oraz po kawałku papryczki. Do garnka przełożyć wszystkie składniki zalewy i krótko zagotować. Zalewę odstawić do ostudzenia. Ogórki zalać zimną zalewą i dokładnie zakręć słoiki. Przełożyć je do garnka wyścielonego ścierką. Zalać je wodą do połowy wysokości i gotować przez 15 minut. Po wyjęciu obrócić do góry dnem i pozostaw do całkowitego ostudzenia. Smacznego Ogórki są gotowe do spożycia już po tygodniu leżakowania w chłodnym miejscu.
Pokrojenie i zasolenie ogórków.
Wkładanie do słoików.