Przetwory Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Wodę zagotowujemy z solą i cukrem ,studzimy. Ogórki myjemy i układamy pionowo w słoikach ,dodajemy przyprawy. Zalewamy przygotowaną zalewą ,tak by ogórki były całkowicie przykryte. Słoiki zakręcamy i przenosimy w chłodne miejsce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

mskrzy 07 lipca 2015Zgłoś do usunięcia
Jesli ktoś podpiera się wikipedią to dziękuję za takiego specjalistę. Kwas mlekowy nigdy nie występuje w ogórkach kwaszonych prosze poczytaj sobie o tym. A propo co do nazwy robione w ten sposób zawsze nazywały się kiszone zapytaj starszych ludzi. Tak samo wygląda sprawa z kapustą, kupujemy kiszoną z nazwy a w składzie kwaszona najgorszy syf. Zacznijmy rozróżniac te nazwy. Nie odbieraj tego jako negowanie przepisu bo jest świetny i każdy tak robi, tylko starajmy się nazywac rzeczy po imieniu bo mamy świetną kuchnię i za chwilę okaże się że będziemy jeśc tylko przemysłowe świństwo bo każdy z nas zapomnie co z czego się robi. Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

mskrzy 06 lipca 2015Zgłoś do usunięcia
Ale przecież to jest przepis na ogórki kiszone a nie kwaszone. Kiszenie a kwaszenie to dwie różne metody.Kwaszenie to metoda przemysłowa zalewanie kwasem octowym. Dlaczego ludzie nie rozróżniają tych metod przecież dla zwykłego człowieka który interesuje się gotowanie to powinno byc oczywiste. Odpowiedzi: 3 ▼15 Kto głosował? | Odpowiedz