Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 448

Dodano:

Odsłon: 35078

Małosolne bez chrzanu

Składniki

  • Ogórki gruntowe 1kg.
  • Koper
  • Czosnek 4/5ząbków
  • Woda + sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ogórki myjemy i odcinamy końcówki
    W słoiku układamy część kopru i czosnku
    Następnie wkładamy ogórki i przykrywamy resztą koperku i czosnku
    Zalewamy posolonym wrzątkiem i zamykamy.
    Ja na litr wody daje czubatą łyżkę soli a czosnek delkatnie nacinam.
    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń