Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36644
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3635
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 534
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2916
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36644
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3635
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 534
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2916
Składniki
Ogórki i koper umyć pod bieżącą wodą. Chrzan i czosnek obrać.
Umyte ogórki układać pionowo w słoiki lub kłaść w kamionkowym garnku, przekładając pokrojonym na kawałki chrzanem i ząbkami czosnku. Na górę wyłożyć gałązki kopru.
Wodę wymieszać z solą, zalać ogórki. Jeżeli ogórki są robione w naczyniu kamionkowym, dobrze jest docisnąć je czymś ciężkim żeby nie wypływały na powierzchnię i nie psuły się.
Gotowe do jedzenia są już po kilku dniach.