Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chrupiące i pyszne
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 44
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 691
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2242
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 41
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 44
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 691
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2242
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 41
Składniki
Ogórki i koper umyć pod bieżącą wodą. Chrzan i czosnek obrać.
Umyte ogórki układać pionowo w słoiki lub kłaść w kamionkowym garnku, przekładając pokrojonym na kawałki chrzanem i ząbkami czosnku. Na górę wyłożyć gałązki kopru.
Wodę wymieszać z solą, zalać ogórki. Jeżeli ogórki są robione w naczyniu kamionkowym, dobrze jest docisnąć je czymś ciężkim żeby nie wypływały na powierzchnię i nie psuły się.
Gotowe do jedzenia są już po kilku dniach.