Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336578
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3375
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422448
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2373
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336578
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3375
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422448
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2373
Składniki
Ogórki i koper umyć pod bieżącą wodą. Chrzan i czosnek obrać.
Umyte ogórki układać pionowo w słoiki lub kłaść w kamionkowym garnku, przekładając pokrojonym na kawałki chrzanem i ząbkami czosnku. Na górę wyłożyć gałązki kopru.
Wodę wymieszać z solą, zalać ogórki. Jeżeli ogórki są robione w naczyniu kamionkowym, dobrze jest docisnąć je czymś ciężkim żeby nie wypływały na powierzchnię i nie psuły się.
Gotowe do jedzenia są już po kilku dniach.