Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8646
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8646
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Ogórki i koper umyć pod bieżącą wodą. Chrzan i czosnek obrać.
Umyte ogórki układać pionowo w słoiki lub kłaść w kamionkowym garnku, przekładając pokrojonym na kawałki chrzanem i ząbkami czosnku. Na górę wyłożyć gałązki kopru.
Wodę wymieszać z solą, zalać ogórki. Jeżeli ogórki są robione w naczyniu kamionkowym, dobrze jest docisnąć je czymś ciężkim żeby nie wypływały na powierzchnię i nie psuły się.
Gotowe do jedzenia są już po kilku dniach.