Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 502
Dodano: 25.06.2020
Odsłon: 799
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Na początku chciałbym zaznaczyć, że to jest przepis na 2 litrowe naczynie.
Moczymy ogórki przez około 2 godziny w zimnej wodzie. Liście myjemy.
Przygotowujemy około 2L wody i sól spożywczą.
Wyparzamy nasze naczynie gorącą wodą.
Wodę załączamy i kiedy zaczyna się gotować to dodajemy 2 łyżki soli (mieszamy).
Teraz wkładany wszystkie składniki do wyparzonego naczynia, czyli liście - koper - ogórki - liście - czosnek - ogórki.
Na koniec zalewamy naczynie wcześniej przygotowaną wodą z solą.
Odstawiamy w ciemne miejsce.
Po około 2,3 dniach są już gotowe do spożycie, ale to już kwestia gustu.
Zapraszam do oglądania filmu, link poniżej:-)
Smacznego!!! Pozdrawiam serdecznie!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)