Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki małosolne czas zacząć:-) Wypróbuj przepis!!!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1280
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3447
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1046
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1280
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3447
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1046
Składniki
Na początku chciałbym zaznaczyć, że to jest przepis na 2 litrowe naczynie. Moczymy ogórki przez około 2 godziny w zimnej wodzie. Liście myjemy. Przygotowujemy około 2L wody i sól spożywczą. Wyparzamy nasze naczynie gorącą wodą. Wodę załączamy i kiedy zaczyna się gotować to dodajemy 2 łyżki soli (mieszamy). Teraz wkładany wszystkie składniki do wyparzonego naczynia, czyli liście - koper - ogórki - liście - czosnek - ogórki. Na koniec zalewamy naczynie wcześniej przygotowaną wodą z solą. Odstawiamy w ciemne miejsce. Po około 2,3 dniach są już gotowe do spożycie, ale to już kwestia gustu. Zapraszam do oglądania filmu, link poniżej:-) Smacznego!!! Pozdrawiam serdecznie!