Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki małosolne czas zacząć:-) Wypróbuj przepis!!!
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 460
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 649
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 11
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 460
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 649
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 11
Składniki
Na początku chciałbym zaznaczyć, że to jest przepis na 2 litrowe naczynie. Moczymy ogórki przez około 2 godziny w zimnej wodzie. Liście myjemy. Przygotowujemy około 2L wody i sól spożywczą. Wyparzamy nasze naczynie gorącą wodą. Wodę załączamy i kiedy zaczyna się gotować to dodajemy 2 łyżki soli (mieszamy). Teraz wkładany wszystkie składniki do wyparzonego naczynia, czyli liście - koper - ogórki - liście - czosnek - ogórki. Na koniec zalewamy naczynie wcześniej przygotowaną wodą z solą. Odstawiamy w ciemne miejsce. Po około 2,3 dniach są już gotowe do spożycie, ale to już kwestia gustu. Zapraszam do oglądania filmu, link poniżej:-) Smacznego!!! Pozdrawiam serdecznie!