Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki małosolne:-)

Ogórki małosolne:-)

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 200

Dodano:

Odsłon: 324

Sezon na ogórki małosolne czas zacząć:-) Wypróbuj przepis!!!

Składniki

  • ogórki gruntowe
  • czosnek - 6 ząbków
  • liść chrzanu
  • Liść wiśni
  • koper
  • liść porzeczki
  • sól spożywcza
  • 2l wody
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki małosolne:-)

Przygotowanie

  1. Na początku chciałbym zaznaczyć, że to jest przepis na 2 litrowe naczynie.
    Moczymy ogórki przez około 2 godziny w zimnej wodzie. Liście myjemy.
    Przygotowujemy około 2L wody i sól spożywczą.
    Wyparzamy nasze naczynie gorącą wodą.
    Wodę załączamy i kiedy zaczyna się gotować to dodajemy 2 łyżki soli (mieszamy).
    Teraz wkładany wszystkie składniki do wyparzonego naczynia, czyli liście - koper - ogórki - liście - czosnek - ogórki.
    Na koniec zalewamy naczynie wcześniej przygotowaną wodą z solą.
    Odstawiamy w ciemne miejsce.
    Po około 2,3 dniach są już gotowe do spożycie, ale to już kwestia gustu.

    Zapraszam do oglądania filmu, link poniżej:-)

    Smacznego!!! Pozdrawiam serdecznie!





Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń