Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki małosolne czas zacząć:-) Wypróbuj przepis!!!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 736
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 403
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15156
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1845
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 736
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 403
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15156
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1845
Składniki
Na początku chciałbym zaznaczyć, że to jest przepis na 2 litrowe naczynie. Moczymy ogórki przez około 2 godziny w zimnej wodzie. Liście myjemy. Przygotowujemy około 2L wody i sól spożywczą. Wyparzamy nasze naczynie gorącą wodą. Wodę załączamy i kiedy zaczyna się gotować to dodajemy 2 łyżki soli (mieszamy). Teraz wkładany wszystkie składniki do wyparzonego naczynia, czyli liście - koper - ogórki - liście - czosnek - ogórki. Na koniec zalewamy naczynie wcześniej przygotowaną wodą z solą. Odstawiamy w ciemne miejsce. Po około 2,3 dniach są już gotowe do spożycie, ale to już kwestia gustu. Zapraszam do oglądania filmu, link poniżej:-) Smacznego!!! Pozdrawiam serdecznie!