Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 107

Dodano:

Odsłon: 986

Chrupiące ogórki małosolne :)

Składniki

  • 2 kg ogórków
  • 2,5 l wody
  • kilka gałązek kopru
  • 8 ząbków czosnku
  • 3 liście laurowe
  • 3 łyżki soli
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki małosolne

Przygotowanie

  1. Ogórki umyj , ząbki czosnku obierz , przekrój na połówki

  2. Wodę zagotuj z solą , ostudź , powinna być letnia .

  3. Na dnie słoika ułóż połowę gałązek kopru , cztery ząbki czosnku i liść laurowy . Na koprze ułóż ogórki , dodaj pozostały czosnek , liście laurowe i koper . Całość zalej letnią wodą . Przykryj talerzykiem lub zakręć zakrętką .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń