Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z pewnością doskonale znasz przepis na sałatkę szwedzką. Ale jeśli już ci się znudziła, ogórki po fińsku pozwolą ci przełamać kulinarną rutynę. Ten przepis to prawdziwa perełka- odtąd staną się obowiązkową pozycją na corocznej liście przetworów na zimę. Zrób raz i będziesz często powtarzać.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4602
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4602
Składniki
Ogórki umyj dokładnie. Osusz, nie obieraj, posiekaj na cienkie plasterki. Obrane cebule pokrój w piórka. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę średniej wielkości. Warzywa oprósz solą, dokładnie wymieszaj i odstaw na 40 minut, aby warzywa puściły sok.
Włóż do słoika ogórki, papryki, cebulę. Mocno dociśnij. Do każdego słoika dodaj gorczycy, ziarenka pieprzu i 1 liść laurowy.
Składniki na zalewę zagotuj w garnku. Zalewaj ogórki i mocno zakręcaj. Pasteryzuj około 10 minut w gorącej wodzie. Zostaw do wystudzenia.