Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z pewnością doskonale znasz przepis na sałatkę szwedzką. Ale jeśli już ci się znudziła, ogórki po fińsku pozwolą ci przełamać kulinarną rutynę. Ten przepis to prawdziwa perełka- odtąd staną się obowiązkową pozycją na corocznej liście przetworów na zimę. Zrób raz i będziesz często powtarzać.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 91
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 91
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Ogórki umyj dokładnie. Osusz, nie obieraj, posiekaj na cienkie plasterki. Obrane cebule pokrój w piórka. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę średniej wielkości.
Włóż do słoika ogórki, papryki, cebulę. Mocno dociśnij. Do każdego słoika dodaj gorczycy, ziarenka pieprzu i 1 liść laurowy.
Składniki na zalewę zagotuj w garnku. Zalewaj ogórki i mocno zakręcaj. Pasteryzuj około 10 minut w gorącej wodzie. Zostaw do wystudzenia.