Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chrupiące i smaczne ogórki konserwowe z cebulą i papryką. Doskonałe jako dodatek do kanapek czy obiadu lub jako przekąska na imprezę.
Nie lubię oleistych dań, więc podaję prosty sposób na groszek cukrowy bez sma...
Odsłon: 236
Gotowe w kilka chwil. Pesto jest idealnym dodatkiem do warzyw.
Odsłon: 220
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 251
Rogaliki z ciasta francuskiego to przepyszna i elegancka przekąska, która spr...
Odsłon: 12339
Nie lubię oleistych dań, więc podaję prosty sposób na groszek cukrowy bez sma...
Odsłon: 236
Gotowe w kilka chwil. Pesto jest idealnym dodatkiem do warzyw.
Odsłon: 220
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 251
Rogaliki z ciasta francuskiego to przepyszna i elegancka przekąska, która spr...
Odsłon: 12339
Składniki
Ogórki i paprykę umyć. Na dno każdego słoika włożyć baldachim kopru. Całe ogórki włożyć do słoików, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Włożyć do słoików, dodać kawałki chrzanu i cebulki oraz ząbki czosnku. Wsypać po kilka ziaren pieprzu i po pełnej łyżeczce gorczycy. Do każdego słoika włożyć również po 1 dużym lub 2 małe liście laurowe.
Składniki zalewy zagotować i ostudzić. Chłodną zalewą zalać ogórki. Słoiki zakręcić i pasteryzować 15 min od zagotowania.