Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chrupiące i smaczne ogórki konserwowe z cebulą i papryką. Doskonałe jako dodatek do kanapek czy obiadu lub jako przekąska na imprezę.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1381
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1277
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 304
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1381
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1277
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 304
Składniki
Ogórki i paprykę umyć. Na dno każdego słoika włożyć baldachim kopru. Całe ogórki włożyć do słoików, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Włożyć do słoików, dodać kawałki chrzanu i cebulki oraz ząbki czosnku. Wsypać po kilka ziaren pieprzu i po pełnej łyżeczce gorczycy. Do każdego słoika włożyć również po 1 dużym lub 2 małe liście laurowe.
Składniki zalewy zagotować i ostudzić. Chłodną zalewą zalać ogórki. Słoiki zakręcić i pasteryzować 15 min od zagotowania.