Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chrupiące i smaczne ogórki konserwowe z cebulą i papryką. Doskonałe jako dodatek do kanapek czy obiadu lub jako przekąska na imprezę.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 198
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 200
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 489
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 131
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 198
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 200
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 489
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 131
Składniki
Ogórki i paprykę umyć. Na dno każdego słoika włożyć baldachim kopru. Całe ogórki włożyć do słoików, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Włożyć do słoików, dodać kawałki chrzanu i cebulki oraz ząbki czosnku. Wsypać po kilka ziaren pieprzu i po pełnej łyżeczce gorczycy. Do każdego słoika włożyć również po 1 dużym lub 2 małe liście laurowe.
Składniki zalewy zagotować i ostudzić. Chłodną zalewą zalać ogórki. Słoiki zakręcić i pasteryzować 15 min od zagotowania.