Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chrupiące i smaczne ogórki konserwowe z cebulą i papryką. Doskonałe jako dodatek do kanapek czy obiadu lub jako przekąska na imprezę.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 20219
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8853
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 691
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8424
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 20219
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8853
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 691
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8424
Składniki
Ogórki i paprykę umyć. Na dno każdego słoika włożyć baldachim kopru. Całe ogórki włożyć do słoików, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Włożyć do słoików, dodać kawałki chrzanu i cebulki oraz ząbki czosnku. Wsypać po kilka ziaren pieprzu i po pełnej łyżeczce gorczycy. Do każdego słoika włożyć również po 1 dużym lub 2 małe liście laurowe.
Składniki zalewy zagotować i ostudzić. Chłodną zalewą zalać ogórki. Słoiki zakręcić i pasteryzować 15 min od zagotowania.