Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w czerwonej marynacie wychodzą pikantne, apetyczne i znikają ze stołu w kilka minut. Wielu osobom wydaje się, że przygotowanie ogórków po zbójnicku zajmuje dużo czasu i wysiłku. Jednak w rzeczywistości zrobienie chrupiących ogórków wcale nie jest trudne. Pikle są idealne do dań mięsnych, natomiast marynowane w plasterkach świetnie sprawdzą się w domowych kanapkach i burgerach.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1267
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 113
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 44
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1267
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 113
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 44
Składniki
Umyj ogórki lub dodatkowo namocz w zimnej wodzie. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki, a obrany czosnek poszatkuj. Zagotuj ocet z cukrem, dodaj paprykę, curry i koncentrat pomidorowy. Wystudź.
Do słoików wsyp kilka ziaren gorczycy, następnie układaj ciasno ogórki, a między nimi plasterki czosnku i cebuli. Wypełnione ogórkami słoiki zalewaj zimną zalewą, by pokryć powierzchnię, mocno zakręcaj i pasteryzuj 5 minut, aby warzywa były chrupiące. Wyjmij słoiki z wrzątku, odstaw i pozwól wystygnąć. Przez zimę przechowuj w chłodnym miejscu – piwnicy lub spiżarni.