Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ogórki w miodzie w chłodnym miejscu przechowają się do 6 miesięcy.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 873
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1695
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4071
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 119
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 873
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1695
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4071
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 119
Składniki
Ogórki umyć i pokroić w cienkie plasterki. W garnku zagotować ocet , wodę, nasiona gorczycy, sól i cukier. Następnie dodać miód i gotować jeszcze około 3 minuty, pod koniec wrzucić koper.
Plasterki ogórka włożyć do suchych wyparzonych słoiczków, dodać kwiatostan kopru a zalać gorącą zalewą octową.
Słoiki przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 20 minut. Słoiczki w wodzie dobrze jest oddzielić od siebie serwetkami , mogą być nawet papierowe.