Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ogórki w miodzie w chłodnym miejscu przechowają się do 6 miesięcy.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1530
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1283
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1170
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1530
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1283
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1170
Składniki
Ogórki umyć i pokroić w cienkie plasterki. W garnku zagotować ocet , wodę, nasiona gorczycy, sól i cukier. Następnie dodać miód i gotować jeszcze około 3 minuty, pod koniec wrzucić koper.
Plasterki ogórka włożyć do suchych wyparzonych słoiczków, dodać kwiatostan kopru a zalać gorącą zalewą octową.
Słoiki przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 20 minut. Słoiczki w wodzie dobrze jest oddzielić od siebie serwetkami , mogą być nawet papierowe.