Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jedne z moich ulubionych.
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 211
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 112
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 237
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2196
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 95
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 211
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 112
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 237
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2196
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 95
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 68
Składniki
Ogórki umyć, obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki. Tak przygotowane ułożyć ciasno w słoikach. Do każdego słoika wrzucić ziele angielskie, liść laurowy i obrany ząbek czosnku. Zalewa: Do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, sól. Wszystko razem zagotować, następnie pozostawić do całkowitego wystudzenia. Do zimnej zalewy dodać musztardę. Całość wymieszać przy użyciu trzepaczki rózgowej, aby zalewa miała jednolitą konsystencję. Tak przygotowaną zalewą wypełnić słoiczki z ogórkami. Następnie brzegi słoiczków wytrzeć suchą ściereczką, słoiki zakręcić. Ogórki w słoikach wstawić do dużego garnka wyłożonego papierem, z taką ilością zimnej wody, aby sięgała do 3/4 wysokości słoików. Naczynie ze słoikami ogrzewać do zagotowania, pozostawiając w stanie wrzenia 15 minut. Wówczas wyjąć słoiki, np. na drewnianą deseczkę, pozostawić do wystudzenia.