Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jedne z moich ulubionych.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4696
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44471
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 201
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 170
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4696
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44471
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 201
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 170
Składniki
Ogórki umyć, obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki. Tak przygotowane ułożyć ciasno w słoikach. Do każdego słoika wrzucić ziele angielskie, liść laurowy i obrany ząbek czosnku. Zalewa: Do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, sól. Wszystko razem zagotować, następnie pozostawić do całkowitego wystudzenia. Do zimnej zalewy dodać musztardę. Całość wymieszać przy użyciu trzepaczki rózgowej, aby zalewa miała jednolitą konsystencję. Tak przygotowaną zalewą wypełnić słoiczki z ogórkami. Następnie brzegi słoiczków wytrzeć suchą ściereczką, słoiki zakręcić. Ogórki w słoikach wstawić do dużego garnka wyłożonego papierem, z taką ilością zimnej wody, aby sięgała do 3/4 wysokości słoików. Naczynie ze słoikami ogrzewać do zagotowania, pozostawiając w stanie wrzenia 15 minut. Wówczas wyjąć słoiki, np. na drewnianą deseczkę, pozostawić do wystudzenia.