Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki, idealne do obiadu czy też jako dodatek do kanapek.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Wodę, ocet, sól i cukier zagotować, przestudzić zalewę i dodać 5 łyżek musztardy, dokładnie roztrzepać.
Ogórki wymyć, odciąć "dupki" i obrać je ze skórki, następnie ogórki porozcinać na pół (wzdłuż).
Gdy ogórki są duże należy je przeciąć na 4 części.
Na dno każdego słoika włożyć koper a następnie ściśle układać ogórki.
Kolejno do każdego słoika włożyć po główce czosnku, 3 ziarnka ziela angielskiego, 2 liście laurowe.
Słoiki zalać wystudzoną zalewą i dokładnie zakręcić. Następnie słoiki gotować przez 3-5 minut.