Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ogórki z pomidorowej zalewie to idealny dodatek do zimowych obiadów. Tak przygotowane ogórki możemy podawać jako dodatek do obiadu mięsnego lub rybnego oraz jako przystawkę.
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 164
Szybkie, pyszne i bardzo aromatyczne kokoski, które znikają w mig z talerza....
Odsłon: 1926
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 173
Zapiekanka makaronowa z mascarpone i warzywami
Odsłon: 119
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 164
Szybkie, pyszne i bardzo aromatyczne kokoski, które znikają w mig z talerza....
Odsłon: 1926
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 173
Zapiekanka makaronowa z mascarpone i warzywami
Odsłon: 119
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka Czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą. Następnie wsypujemy sól i mieszamy. Całość odstawiamy na dwie godziny, aby warzywa puściły soki. Po tym czasie odlewamy powstałą wodę. Następnie przygotujemy zalewę pomidorową. Do naczynia wsypujemy cukier, słodką paprykę i wlewamy ocet mieszamy aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i olej. Dokładnie mieszamy. Zalewę wlewamy do warzyw i dokładnie mieszamy. Przekładamy do słoików warzywa wraz z zalewą. Wycieramy brzegi i zakręcamy. Do szerokiego garnka wykładamy ściereczkę i ustawiamy słoiki, tak aby się nie stykały ze sobą. Wlewamy zimną wodę do 3/4 wysokości słoików. Gotujemy na średnim ogniu od momentu zagotowania 20 minut ( uważajmy aby temperatura nie była zbyt wysoka). Następnie wyjmujemy z wody i wstawiamy do góry wieczkiem. Pozostawiamy tak do całkowitego wystudzenia. Smacznego