Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla amatorów ogórków na słodko. Przepis na 5 słoiczków.
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 62
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 756
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 122
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 62
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 756
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 122
Składniki
Ogórki umyć i pokroić w grube kawałki. Do każdego słoika wrzucić po dwa ziarna pieprzu, dwa ziarna ziela angielskiego, pół łyżeczki gorczycy i po pół ząbka czosnku pokrojonego w plasterki.
Wszystkie składniki zalewy oprócz miodu zagotować. Po 5 minutach dodać miód i rozpuścić w zalewie.
W słoikach ułożyć ciasno ogórki i zalać zalewą.
Słoiki pasteryzować 5 minut, wyjąć z wody i pozostawić do ostygnięcia.