Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla amatorów ogórków na słodko. Przepis na 5 słoiczków.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
Ogórki umyć i pokroić w grube kawałki. Do każdego słoika wrzucić po dwa ziarna pieprzu, dwa ziarna ziela angielskiego, pół łyżeczki gorczycy i po pół ząbka czosnku pokrojonego w plasterki.
Wszystkie składniki zalewy oprócz miodu zagotować. Po 5 minutach dodać miód i rozpuścić w zalewie.
W słoikach ułożyć ciasno ogórki i zalać zalewą.
Słoiki pasteryzować 5 minut, wyjąć z wody i pozostawić do ostygnięcia.