Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla amatorów ogórków na słodko. Przepis na 5 słoiczków.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2840
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2840
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3355
Składniki
Ogórki umyć i pokroić w grube kawałki. Do każdego słoika wrzucić po dwa ziarna pieprzu, dwa ziarna ziela angielskiego, pół łyżeczki gorczycy i po pół ząbka czosnku pokrojonego w plasterki.
Wszystkie składniki zalewy oprócz miodu zagotować. Po 5 minutach dodać miód i rozpuścić w zalewie.
W słoikach ułożyć ciasno ogórki i zalać zalewą.
Słoiki pasteryzować 5 minut, wyjąć z wody i pozostawić do ostygnięcia.