Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień - pora grzybobrania, wysyp opieniek sprawił, że nie mogłam im się "oprzeć". Bardzo prosty przepis, a grzyby smaczne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1220
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 419
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1298
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1220
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 419
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1298
Składniki
Grzyby ( same kapelusze ) oczyścić i zagotować w lekko osolonej wodzie - 15 min. Odsączyć.
Cebulę pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać olej i zeszklić cebulę.
Dodać ziele ang., liść laurowy, goździki, cukier, sól, wegetę, pieprz i ocet. Gotować na małym ogniu 5 min.
Dodać grzyby i gotowań następne 5 min.
Dodać przecier pomidorowy i gotować 5 min.
Gorące przełożyć do słoików, odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia. Życzę smacznego :)