Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień - pora grzybobrania, wysyp opieniek sprawił, że nie mogłam im się "oprzeć". Bardzo prosty przepis, a grzyby smaczne.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1656
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38590
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1327
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1656
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38590
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1327
Składniki
Grzyby ( same kapelusze ) oczyścić i zagotować w lekko osolonej wodzie - 15 min. Odsączyć.
Cebulę pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać olej i zeszklić cebulę.
Dodać ziele ang., liść laurowy, goździki, cukier, sól, wegetę, pieprz i ocet. Gotować na małym ogniu 5 min.
Dodać grzyby i gotowań następne 5 min.
Dodać przecier pomidorowy i gotować 5 min.
Gorące przełożyć do słoików, odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia. Życzę smacznego :)