Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Opieńki w słoikach świetny dodatek do obiadu polecam
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Grzyby należy oczyścić umyć i obgotować w wodzie z dodatkiem soli przez 30 minut ,następnie scedzić na sitku by woda ściekła.
Do umytych słoików na dno daję plaster cebuli kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu oraz gorczycy pół łyżeczki ,wtedy wypełniam słoiki ale nie całkowicie do pełna .
Wodę z cukrem i solą zagotować w garnku i zalewać słoiki z grzybami i zakręcać ,takie grzyby pasteryzuję na mokro 10 minut od momentu zagotowania wody .Po wykonanie zapraszam na film .