Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Opieńki w słoikach świetny dodatek do obiadu polecam
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 778
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30505
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 778
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30505
Składniki
Grzyby należy oczyścić umyć i obgotować w wodzie z dodatkiem soli przez 30 minut ,następnie scedzić na sitku by woda ściekła.
Do umytych słoików na dno daję plaster cebuli kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu oraz gorczycy pół łyżeczki ,wtedy wypełniam słoiki ale nie całkowicie do pełna .
Wodę z cukrem i solą zagotować w garnku i zalewać słoiki z grzybami i zakręcać ,takie grzyby pasteryzuję na mokro 10 minut od momentu zagotowania wody .Po wykonanie zapraszam na film .