Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Opieńki w słoikach świetny dodatek do obiadu polecam
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 107
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2773
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2593
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 107
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2773
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2593
Składniki
Grzyby należy oczyścić umyć i obgotować w wodzie z dodatkiem soli przez 30 minut ,następnie scedzić na sitku by woda ściekła.
Do umytych słoików na dno daję plaster cebuli kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu oraz gorczycy pół łyżeczki ,wtedy wypełniam słoiki ale nie całkowicie do pełna .
Wodę z cukrem i solą zagotować w garnku i zalewać słoiki z grzybami i zakręcać ,takie grzyby pasteryzuję na mokro 10 minut od momentu zagotowania wody .Po wykonanie zapraszam na film .