Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis odkurzony ze starych przepisów mojej mamy. Takie winogrona są znakomitym dodatkiem do sałatek, serów, ciast czy grzanego wina. Piękny korzenny zapach i smak skutecznie rozgrzeje Was w zimowe wieczory, polecam :)
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4564
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 723
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 319
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14639
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4564
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 723
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 319
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14639
Składniki
Winogrona oddzielić od szypułek, starannie umyć, osuszyć i gęsto ułożyć w słoikach. Zagotować wodę z octem, miodem, kardamonem oraz goździkami. Wrzącą marynatą zalać winogrona. Słoiki szczelnie zakręcić, dbając o to, aby gwint słoika i wieczko były starannie wytarte. Odwrócić do góry dnem ( płyn nie może wypływać ze słoików ) Przykryć kocem i pozostawić na całą dobę. Po tym czasie odstawić w chłodne i ciemne miejsce.