Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis odkurzony ze starych przepisów mojej mamy. Takie winogrona są znakomitym dodatkiem do sałatek, serów, ciast czy grzanego wina. Piękny korzenny zapach i smak skutecznie rozgrzeje Was w zimowe wieczory, polecam :)
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 17
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 15
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65180
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 746
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 103
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 17
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 15
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65180
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 746
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 103
Składniki
Winogrona oddzielić od szypułek, starannie umyć, osuszyć i gęsto ułożyć w słoikach. Zagotować wodę z octem, miodem, kardamonem oraz goździkami. Wrzącą marynatą zalać winogrona. Słoiki szczelnie zakręcić, dbając o to, aby gwint słoika i wieczko były starannie wytarte. Odwrócić do góry dnem ( płyn nie może wypływać ze słoików ) Przykryć kocem i pozostawić na całą dobę. Po tym czasie odstawić w chłodne i ciemne miejsce.