Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przetworów ciąg dalszy... papryka.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3901
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19834
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2970
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4126
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3901
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19834
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2970
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4126
Składniki
Papryczki przekroić na połowę, oczyścić z ziarenek. Następnie wkładać je do przygotowanych wcześniej słoiczków. Do każdego słoiczka włożyć po jednym ząbku czosnku, dodać bazylię, cukier i sól. Olej wymieszać z oliwą, mocno podgrzać, ale nie zagotowywać. Gorącą miksturą zalać paprykę (będzie wydawać dźwięk skwierczenia, jak topiona słoninka na patelni, to dobry znak, tak ma być). Słoiki dokładnie zakręcić, odwrócić do góry dnem, pozostawić w tej pozycji do wystudzenia.
Uwaga: Do jednego słoiczka (400g) wchodzi około 1/3 l oleju, w zależności jak ciasno ułożyliśmy papryczki.