Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przetworów ciąg dalszy... papryka.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12066
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1348
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12730
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4148
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12066
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1348
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12730
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4148
Składniki
Papryczki przekroić na połowę, oczyścić z ziarenek. Następnie wkładać je do przygotowanych wcześniej słoiczków. Do każdego słoiczka włożyć po jednym ząbku czosnku, dodać bazylię, cukier i sól. Olej wymieszać z oliwą, mocno podgrzać, ale nie zagotowywać. Gorącą miksturą zalać paprykę (będzie wydawać dźwięk skwierczenia, jak topiona słoninka na patelni, to dobry znak, tak ma być). Słoiki dokładnie zakręcić, odwrócić do góry dnem, pozostawić w tej pozycji do wystudzenia.
Uwaga: Do jednego słoiczka (400g) wchodzi około 1/3 l oleju, w zależności jak ciasno ułożyliśmy papryczki.