Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przetworów ciąg dalszy... papryka.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10398
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336738
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4257
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423549
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10398
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336738
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4257
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423549
Składniki
Papryczki przekroić na połowę, oczyścić z ziarenek. Następnie wkładać je do przygotowanych wcześniej słoiczków. Do każdego słoiczka włożyć po jednym ząbku czosnku, dodać bazylię, cukier i sól. Olej wymieszać z oliwą, mocno podgrzać, ale nie zagotowywać. Gorącą miksturą zalać paprykę (będzie wydawać dźwięk skwierczenia, jak topiona słoninka na patelni, to dobry znak, tak ma być). Słoiki dokładnie zakręcić, odwrócić do góry dnem, pozostawić w tej pozycji do wystudzenia.
Uwaga: Do jednego słoiczka (400g) wchodzi około 1/3 l oleju, w zależności jak ciasno ułożyliśmy papryczki.