Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przetworów ciąg dalszy... papryka.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32674
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2180
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4178
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 915
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32674
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2180
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4178
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 915
Składniki
Papryczki przekroić na połowę, oczyścić z ziarenek. Następnie wkładać je do przygotowanych wcześniej słoiczków. Do każdego słoiczka włożyć po jednym ząbku czosnku, dodać bazylię, cukier i sól. Olej wymieszać z oliwą, mocno podgrzać, ale nie zagotowywać. Gorącą miksturą zalać paprykę (będzie wydawać dźwięk skwierczenia, jak topiona słoninka na patelni, to dobry znak, tak ma być). Słoiki dokładnie zakręcić, odwrócić do góry dnem, pozostawić w tej pozycji do wystudzenia.
Uwaga: Do jednego słoiczka (400g) wchodzi około 1/3 l oleju, w zależności jak ciasno ułożyliśmy papryczki.