Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na marynowaną paprykę.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13695
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1570
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15178
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6217
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13695
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1570
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15178
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6217
Składniki
Wykonanie : Z podanych składników zagotować zalewę i odstawić z ognia. Paprykę umyć, ściąć daszki od góry, oczyścić dokładnie z nasion, natrzeć od środka solą i odstawić na dwie godziny. W międzyczasie kapustę drobno poszatkować, posolić i również odstawić na godzinę. Następnie wymieszać ze startą marchewką, posiekaną cebulą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Gotowym farszem napełnić przygotowaną paprykę, dobrze ubić i ułożyć w dużym słoju, zalać zalewą z przyprawami i pasteryzować około 20 minut.