Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka faszerowana kapustą w marynacie

Papryka faszerowana kapustą w marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2387 Ocena: 15434

Dodano:

Odsłon: 1810

Staropolski przepis na marynowaną paprykę.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie :
    Z podanych składników zagotować zalewę i odstawić z ognia. Paprykę umyć, ściąć daszki od góry, oczyścić dokładnie z nasion, natrzeć od środka solą i odstawić na dwie godziny. W międzyczasie kapustę drobno poszatkować, posolić i również odstawić na godzinę. Następnie wymieszać ze startą marchewką, posiekaną cebulą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Gotowym farszem napełnić przygotowaną paprykę, dobrze ubić i ułożyć w dużym słoju, zalać zalewą z przyprawami i pasteryzować około 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń