Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na marynowaną paprykę.
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 130
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1066
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 130
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1066
Składniki
Wykonanie : Z podanych składników zagotować zalewę i odstawić z ognia. Paprykę umyć, ściąć daszki od góry, oczyścić dokładnie z nasion, natrzeć od środka solą i odstawić na dwie godziny. W międzyczasie kapustę drobno poszatkować, posolić i również odstawić na godzinę. Następnie wymieszać ze startą marchewką, posiekaną cebulą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Gotowym farszem napełnić przygotowaną paprykę, dobrze ubić i ułożyć w dużym słoju, zalać zalewą z przyprawami i pasteryzować około 20 minut.