Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udało mi się kupić tanio paprykę i oto jeszcze kilka słoików ląduje w spiżarni. Podaję mój prosty przepis na smaczną paprykę konserwową. Polecam
garnek, nóż, słoiki, łyżka,
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19229
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13026
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1664
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232099
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19229
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13026
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1664
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232099
Składniki
Składniki zalewy zagotować , gotować około 10 - 15 minut. po czym wyłączyć i lekko wystudzić. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w drobne paseczki, następnie zalewamy wrzątkiem i parzymy około 3 - 5 minut, odcedzamy - odsączamy na sitku. Do wyparzonych , czystych słoików na dno wkładamy liście laurowe, ziele angielskie gorczycę , wypełnić słoiki papryką i na górę włożyć cebulę. Zalać przestudzoną zalewą , słoiki dobrze zakręcić. Pasteryzować 10 minut od momentu zagotowana wody. Po zagotowaniu słoiki obróci do góry dnem. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Papryki gotowe.;)