Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udało mi się kupić tanio paprykę i oto jeszcze kilka słoików ląduje w spiżarni. Podaję mój prosty przepis na smaczną paprykę konserwową. Polecam
garnek, nóż, słoiki, łyżka,
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 294
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 186
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 550
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 294
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 186
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 550
Składniki
Składniki zalewy zagotować , gotować około 10 - 15 minut. po czym wyłączyć i lekko wystudzić. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w drobne paseczki, następnie zalewamy wrzątkiem i parzymy około 3 - 5 minut, odcedzamy - odsączamy na sitku. Do wyparzonych , czystych słoików na dno wkładamy liście laurowe, ziele angielskie gorczycę , wypełnić słoiki papryką i na górę włożyć cebulę. Zalać przestudzoną zalewą , słoiki dobrze zakręcić. Pasteryzować 10 minut od momentu zagotowana wody. Po zagotowaniu słoiki obróci do góry dnem. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Papryki gotowe.;)