Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana papryka. chrupiąca i lekko kwaśna. Idealna do kanapek i sałatek.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1243
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 455
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3409
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 998
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1243
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 455
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3409
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 998
Składniki
Zalewa: gotujemy ocet, wodę, cukier i sól. Schładzamy. Paprykę myjemy, czyścimy z gniazd nasiennych i tniemy na kawałki. Do każdego słoika ( z tej porcji wychodzi 8 słoików 0,5 litra ) na dno wkładamy liść laurowy, czosnek, ziele angielskie i gorczycę.
Układamy ciasno kawałki papryki. Zalewamy chłodną zalewą i na koniec dodajemy 2 łyżki oleju do każdego słoika. Zakręcamy. Wekowanie: układamy słoiki w garnku z ciepłą, nie gorącą, wodą ( plus minus do połowy słoików ). Od momentu zagotowania się wody trzymamy jeszcze 3-5 min.