Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana papryka. chrupiąca i lekko kwaśna. Idealna do kanapek i sałatek.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1049
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5605
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8731
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1049
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5605
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8731
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18021
Składniki
Zalewa: gotujemy ocet, wodę, cukier i sól. Schładzamy. Paprykę myjemy, czyścimy z gniazd nasiennych i tniemy na kawałki. Do każdego słoika ( z tej porcji wychodzi 8 słoików 0,5 litra ) na dno wkładamy liść laurowy, czosnek, ziele angielskie i gorczycę.
Układamy ciasno kawałki papryki. Zalewamy chłodną zalewą i na koniec dodajemy 2 łyżki oleju do każdego słoika. Zakręcamy. Wekowanie: układamy słoiki w garnku z ciepłą, nie gorącą, wodą ( plus minus do połowy słoików ). Od momentu zagotowania się wody trzymamy jeszcze 3-5 min.