Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka marynowana z dodatkiem czosnku zyskuje bardziej wyrazisty smak.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 133
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38440
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 133
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38440
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Na dno każdego słoika wkładamy czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i nasiona a następnie kroimy w paski /w zależności od wielkości słoików paprykę możemy kroić na ćwiartki lub ósemki/. Paprykę układamy dość ciasno w przygotowanych słoikach. Składniki na zalewę /wodę, ocet, cukier, sól i olej/ doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 2-3 min. Gorącą zalewą napełniamy słoiki z papryką, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.