Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka marynowana z dodatkiem czosnku zyskuje bardziej wyrazisty smak.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35875
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 253
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 286
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35875
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 253
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 286
Składniki
Na dno każdego słoika wkładamy czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i nasiona a następnie kroimy w paski /w zależności od wielkości słoików paprykę możemy kroić na ćwiartki lub ósemki/. Paprykę układamy dość ciasno w przygotowanych słoikach. Składniki na zalewę /wodę, ocet, cukier, sól i olej/ doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 2-3 min. Gorącą zalewą napełniamy słoiki z papryką, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.