Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę pracochłonna w wykonaniu, ale warto ją przygotować. Niezwykle pyszna i aromatyczna. Pysznie smakuje ze świeżym pieczywem. Polecam zrobić :)
Leniwa sałatka z papryką swoją nazwę bierze ze sposobu jej wykonania. Wszystk...
Odsłon: 348
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 28
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 79
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 54
Polecam proste ,nieskomplikowane wykonanie pączków. Pączki nadziane powidłami...
Odsłon: 863
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 28
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 79
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 54
Polecam proste ,nieskomplikowane wykonanie pączków. Pączki nadziane powidłami...
Odsłon: 863
Składniki
Papryki myjemy i dokładnie osuszamy, następnie układamy je na blaszkach do pieczenia i pieczemy w 200 stopniach, aż będą miękkie i będzie można je obrać, ja swoje papryki nawet przypaliłam. Następnie z gorących papryk dokładnie zdejmujemy skórkę i usuwamy gniazda nasienne.
Czosnek obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i chwilę przesmażamy, uważamy, żeby za mocno nie przypiec, następnie dodajemy paprykę i dusimy około 30 minut cały czas mieszając. W między czasie dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, zioła prowansalskie cukier i przyprawiamy do smaku solą.
Na koniec smażenia z papryki wyjmujemy liście laurowe i ziele angielskie, a paprykę miksujemy blenderem na gładki mus. Pastę jeszcze raz zagotowujemy i ewentualnie przyprawiamy jeszcze do smaku. Następnie gorącą nakładamy do słoiczków i dobrze zakręcamy.
Słoiczki z pastą pasteryzujemy około 10 minut od zagotowania, następnie odwracamy je do góry dnem, przykrywamy grubym ręcznikiem i tak pozostawiamy do zastygnięcia. Po tym czasie zimne słoiczki przenosimy do spiżarni lub...zjadamy. Smacznego. Rady: Z przepisu wyszło mi 4 słoiczki po 200 ml. Cukru możemy użyć według uznania, dla mnie tyle było w sam raz.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Przetwory
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Przetwory
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Przetwory
Jabłka kiszone w kapuście
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Domowa pasta bulionowa z grzybami powstała na początku stycznia jako wariant...
Odsłon: 80
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Kiszona, domowa kapusta z marchwią i kminkiem. Idealna jako dodatek na surówk...
Odsłon: 612