Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe patisony w zalewie curry wspaniały dodatek do dań mięsnych i kielicha zapraszam po przepis.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3387
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2891
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 318
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3387
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2891
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 318
Składniki
Umyte patisony kroje w ćwiartki w razie potrzeby usuwam gniazda nasienne. Do każdego słoika na dno daje plaster cebuli ,listek laurowy baldach kopru, gałązkę natki selera, ziarna gorczycy pół łyżeczki kilka ziaren ziela angielskiego. pieprzu i ząbek czosnku.
Patisony pokrojone w ćwiartki układam ciasno w słoikach. Wodę zagotowuje z sola dodaje ocet i cukier oraz przyprawę curry i gorącą zalewa zalewam słoiki i zakręcam gdyby wieczko sie przekręciło wymieniam na dobre.
Tak przygotowane słoiki pasteryzuje na mikro 15 -20 minut od momentu zagotowania wody. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły, słoiki musza być pokryte woda co najmniej do polowy. Słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam by ostygły. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.