Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do sałatek,czy na sylwestrową imprezkę takie domowe pieczarki jak znalazł:)
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 330
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4615
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 402
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29459
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 330
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4615
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 402
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29459
Składniki
Pieczarki umyć,zagotować wraz z marchwią przez 10 min.w lekko zakwaszonej octem wodzie. Wcześniej przygotować słoiki,na spód każdego dać po 3 talarki marchwi Osobno przygotować zalewę,do wody dodać ziele,liście ,cukier i sól. Zagotować ,na gotującą dać odcedzone pieczarki. Spróbować smak zalewy,każdy ma inne smaki,jeśli jest za dużo octu dolać troszkę wody. Z gotującej zalewy małą chochelką wybierać pieczarki,nakładać dość ciasno w słoiczkach,dodać zalewę ,listek i ziele.Wytrzeć boki słoika,zakręcić i obrócić do góry dnem. Zostawić do wystudzenia. Smacznego życzę!