Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do sałatek,czy na sylwestrową imprezkę takie domowe pieczarki jak znalazł:)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 180
Polecam.
Odsłon: 858
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 151
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9267
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 180
Polecam.
Odsłon: 858
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 151
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9267
Składniki
Pieczarki umyć,zagotować wraz z marchwią przez 10 min.w lekko zakwaszonej octem wodzie. Wcześniej przygotować słoiki,na spód każdego dać po 3 talarki marchwi Osobno przygotować zalewę,do wody dodać ziele,liście ,cukier i sól. Zagotować ,na gotującą dać odcedzone pieczarki. Spróbować smak zalewy,każdy ma inne smaki,jeśli jest za dużo octu dolać troszkę wody. Z gotującej zalewy małą chochelką wybierać pieczarki,nakładać dość ciasno w słoiczkach,dodać zalewę ,listek i ziele.Wytrzeć boki słoika,zakręcić i obrócić do góry dnem. Zostawić do wystudzenia. Smacznego życzę!