Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do sałatek,czy na sylwestrową imprezkę takie domowe pieczarki jak znalazł:)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2716
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 707
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 61
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2716
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 707
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 61
Składniki
Pieczarki umyć,zagotować wraz z marchwią przez 10 min.w lekko zakwaszonej octem wodzie. Wcześniej przygotować słoiki,na spód każdego dać po 3 talarki marchwi Osobno przygotować zalewę,do wody dodać ziele,liście ,cukier i sól. Zagotować ,na gotującą dać odcedzone pieczarki. Spróbować smak zalewy,każdy ma inne smaki,jeśli jest za dużo octu dolać troszkę wody. Z gotującej zalewy małą chochelką wybierać pieczarki,nakładać dość ciasno w słoiczkach,dodać zalewę ,listek i ziele.Wytrzeć boki słoika,zakręcić i obrócić do góry dnem. Zostawić do wystudzenia. Smacznego życzę!