Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne na przegryzke lub jako składnik sałatki ( ja mam taka w swoich przepisach). Można wykorzystać wg uznania.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12507
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 892
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12507
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 892
Składniki
Cebulę i paprykę pokroić w plastry i zasolić na 2 godziny. Następnie odsączyć. Pieczarki pokroić też w plasterki, czy słupki i ugotować z kwaskiem cytrynowym, aby koloru nie zmieniły. Odsączyć.
Zagotować zalewę, wrzucić papryke, cebulę, pieczarki, wkładac do słoików, pasteryzowac do 15 minut.