Do góry

Przetwory Przepis na:

Pierwsze ogórki małosolne z dodatkiem miodu:

Pierwsze ogórki małosolne z dodatkiem miodu:

Autor:

Przepisów i artykułów: 457 Ocena: 4234

Dodano:

Odsłon: 5239

Dodatek ostrej papryczki i miodu nadaje zalewie świetnego smaku. Polecam do wypróbowania.

Składniki

  • 1,5 kg ogórków
  • pęczek młodego koperku razem z korzonkami
  • 1 litr przegotowanej, letniej wody
  • 1,5 łyżki soli
  • 5-6 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka płynnego, prawdziwego miodu
  • 1 suszona, ostra papryczka
  • kilka ziaren czarnego pieprzu
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierwsze ogórki małosolne z dodatkiem miodu:

Przygotowanie

  1. Umyte ogórki przełożyć do miski i zalać na godzinę zimną wodą. Po godzinie wodę zlać a ogórki ułożyć w słoju , przekładając łodyżkami koperku, ząbkami czosnku i suszoną papryką, oraz ziarnkami czarnego pieprzu.
    W letniej wodzie rozpuścić sól i miód.
    Zalać ogórki. Odstawić w ciepłe miejsce na dwa, trzy dni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń