Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta a’la ajvar – tyle, że bez bakłażana. Ajvar często kupowałam gotowy w sklepie. Nie był jednak tani. Dlatego zaczęłam robić swój – domowy, bez żadnych ulepszaczy :) Pasta jest doskonała do kanapek, ale także jako dodatek do mięsa, wędliny.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Składniki
Paprykę myjemy, wydrążamy pestki i kroimy na kawałki. Dodajemy olej, cukier i gotujemy pod przykryciem 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy pozostałe składniki i gotujemy kolejne 20 minut. Wyjmujemy liście laurowe i ziele angielskie a resztę blendujemy na gładką masę. Przekładamy do słoiczków (wyszło mi 20 małych słoiczków po musztardzie - 185 g), zamykamy i pasteryzujemy 10 minut.