Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta a’la ajvar – tyle, że bez bakłażana. Ajvar często kupowałam gotowy w sklepie. Nie był jednak tani. Dlatego zaczęłam robić swój – domowy, bez żadnych ulepszaczy :) Pasta jest doskonała do kanapek, ale także jako dodatek do mięsa, wędliny.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17278
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 447
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 73
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 168
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 179
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17278
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 447
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 73
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 168
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 179
Składniki
Paprykę myjemy, wydrążamy pestki i kroimy na kawałki. Dodajemy olej, cukier i gotujemy pod przykryciem 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy pozostałe składniki i gotujemy kolejne 20 minut. Wyjmujemy liście laurowe i ziele angielskie a resztę blendujemy na gładką masę. Przekładamy do słoiczków (wyszło mi 20 małych słoiczków po musztardzie - 185 g), zamykamy i pasteryzujemy 10 minut.