Przetwory Przepis na:
Pikle z marchewki i białej rzepy po koreańsku


Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 673
Dodano: 12.03.2018
Odsłon: 738
Składniki
- pół szklanki wody
- pół szklanki octu ryżowego lub octu z jabłek
- pół szklanki cukru
- szczypta soli
- jedna duża rzepa, pokrojona w paski
- dwie małe marchewki, pokrojone w paski
- słoik 1 l
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
W garnku ugotować wodę z octem ryżowym, cukrem i solą. Gotować do momentu aż rozpuści się cukier. Zdjąć z gazu, ostudzić w temperaturze pokojowej.
-
Do słoika włożyć rzepę i marchewkę, zalać przygotowaną zalewą i zakręcić. Trzymać w temperaturze pokojowej przez 3-4 godziny. Po tym czasie przełożyć pikle do lodówki, gdzie wytrzymają w dobrej formie do 4 tygodni. Najlepiej wyciągnąć z lodówki około 0,5 przed podaniem
Komentarze do przepisu (2)

pelen_brzuszek 12 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Świetny patent :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz