Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe soute lub jako dodatek do mięsnych dań.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9821
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2456
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1607
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 586
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3751
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9821
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2456
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1607
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 586
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3751
Składniki
W garnku ugotować wodę z octem ryżowym, cukrem i solą. Gotować do momentu aż rozpuści się cukier. Zdjąć z gazu, ostudzić w temperaturze pokojowej.
Do słoika włożyć rzepę i marchewkę, zalać przygotowaną zalewą i zakręcić. Trzymać w temperaturze pokojowej przez 3-4 godziny. Po tym czasie przełożyć pikle do lodówki, gdzie wytrzymają w dobrej formie do 4 tygodni. Najlepiej wyciągnąć z lodówki około 0,5 przed podaniem