Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe soute lub jako dodatek do mięsnych dań.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11827
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16011
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5056
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11827
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16011
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5056
Składniki
W garnku ugotować wodę z octem ryżowym, cukrem i solą. Gotować do momentu aż rozpuści się cukier. Zdjąć z gazu, ostudzić w temperaturze pokojowej.
Do słoika włożyć rzepę i marchewkę, zalać przygotowaną zalewą i zakręcić. Trzymać w temperaturze pokojowej przez 3-4 godziny. Po tym czasie przełożyć pikle do lodówki, gdzie wytrzymają w dobrej formie do 4 tygodni. Najlepiej wyciągnąć z lodówki około 0,5 przed podaniem