Do góry

Przetwory Przepis na:

Pikle z marchewki i białej rzepy po koreańsku

Pikle z marchewki i białej rzepy po koreańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 673

Dodano:

Odsłon: 738

Doskonałe soute lub jako dodatek do mięsnych dań.

Składniki

  • pół szklanki wody
  • pół szklanki octu ryżowego lub octu z jabłek
  • pół szklanki cukru
  • szczypta soli
  • jedna duża rzepa, pokrojona w paski
  • dwie małe marchewki, pokrojone w paski
  • słoik 1 l
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W garnku ugotować wodę z octem ryżowym, cukrem i solą. Gotować do momentu aż rozpuści się cukier. Zdjąć z gazu, ostudzić w temperaturze pokojowej.

  2. Do słoika włożyć rzepę i marchewkę, zalać przygotowaną zalewą i zakręcić. Trzymać w temperaturze pokojowej przez 3-4 godziny. Po tym czasie przełożyć pikle do lodówki, gdzie wytrzymają w dobrej formie do 4 tygodni. Najlepiej wyciągnąć z lodówki około 0,5 przed podaniem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń