Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo stary przepis od babci, która ponoć dostała ten przepis od koleżanki zaraz po wojnie. Pomidory tak wykonane są bardzo aromatyczne, smaczne i przedłużeniem lata, zimą.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 42
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 108
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 129
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 92
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 810
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 42
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 108
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 129
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 92
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 810
Składniki
Pomidory nakłuwamy wykałaczką 3 razy koło szypółek. W słoikach układamy je ciasno, ale tak aby nie popękały. Na dno słoika kładziemy wszystkie przyprawy, czosnek i chrzan po kawałku. Na wierzch kładziemy koper i liście. Po zalaniu gorącą zalewą, do każdego słoika dodajemy po 1 łyżce octu 10%. Zakręcamy słoiki, przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy. Po wystygnięciu odnosimz do spiżarni w ciemne, chodne miejsce. Po 24 godzinach są gotowe do spożycia. Jeżeli chcemy przetrzymać pomidory w słoikach dłużej, musimy je zapasteryzować, 8 minut od zagotowania wody.