Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo stary przepis od babci, która ponoć dostała ten przepis od koleżanki zaraz po wojnie. Pomidory tak wykonane są bardzo aromatyczne, smaczne i przedłużeniem lata, zimą.
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 407
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 10754
Nie bez powodu umieściłam przepis na ten koktajl w rubryce „Śniadania”. Kokta...
Odsłon: 34
" Gdzieś pomiędzy tym co dobre i złe jest ogród. Tam się spotkamy." - RUMI .....
Odsłon: 94
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 1228
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 407
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 10754
Nie bez powodu umieściłam przepis na ten koktajl w rubryce „Śniadania”. Kokta...
Odsłon: 34
" Gdzieś pomiędzy tym co dobre i złe jest ogród. Tam się spotkamy." - RUMI .....
Odsłon: 94
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 1228
Składniki
Pomidory nakłuwamy wykałaczką 3 razy koło szypółek. W słoikach układamy je ciasno, ale tak aby nie popękały. Na dno słoika kładziemy wszystkie przyprawy, czosnek i chrzan po kawałku. Na wierzch kładziemy koper i liście. Po zalaniu gorącą zalewą, do każdego słoika dodajemy po 1 łyżce octu 10%. Zakręcamy słoiki, przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy. Po wystygnięciu odnosimz do spiżarni w ciemne, chodne miejsce. Po 24 godzinach są gotowe do spożycia. Jeżeli chcemy przetrzymać pomidory w słoikach dłużej, musimy je zapasteryzować, 8 minut od zagotowania wody.