Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo stary przepis od babci, która ponoć dostała ten przepis od koleżanki zaraz po wojnie. Pomidory tak wykonane są bardzo aromatyczne, smaczne i przedłużeniem lata, zimą.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8534
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1123
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11398
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 454
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8534
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1123
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11398
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 454
Składniki
Pomidory nakłuwamy wykałaczką 3 razy koło szypółek. W słoikach układamy je ciasno, ale tak aby nie popękały. Na dno słoika kładziemy wszystkie przyprawy, czosnek i chrzan po kawałku. Na wierzch kładziemy koper i liście. Po zalaniu gorącą zalewą, do każdego słoika dodajemy po 1 łyżce octu 10%. Zakręcamy słoiki, przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy. Po wystygnięciu odnosimz do spiżarni w ciemne, chodne miejsce. Po 24 godzinach są gotowe do spożycia. Jeżeli chcemy przetrzymać pomidory w słoikach dłużej, musimy je zapasteryzować, 8 minut od zagotowania wody.