Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory to prawdziwy skarb lata, pełne smaku i aromatu, który możemy zachować na dłużej, przygotowując je w słoikach. Dzięki temu nawet zimą możemy cieszyć się ich intensywnym smakiem, dodając je do ulubionych dań. Poniżej znajdziesz prosty przepis, który pozwoli Ci na zachowanie tego letniego smaku przez cały rok. Porcja 4 słoiki 450 ml
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424823
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10653
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4753
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424823
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10653
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4753
Składniki
1. Pomidory dokładnie myjemy i przekładamy do dużej miski. Następnie zalewamy je wrzącą wodą i odstawiamy na 5 minut, aby łatwiej można było usunąć skórkę.
2. Po upływie tego czasu, delikatnie zdejmujemy skórkę z pomidorów. Kroimy je na cztery części, usuwamy nasiona, a następnie siekamy na drobne kawałki.
3. Pokrojone pomidory przekładamy do garnka, dodajemy sól i zaczynamy gotowanie. Od momentu zagotowania, gotujemy pomidory przez 10 minut, regularnie mieszając, aby nie dopuścić do ich rozgotowania – chcemy, aby zachowały swój kształt.
4. Gorące pomidory przekładamy do przygotowanych wcześniej słoików, szczelnie zamykamy i odwracamy do góry dnem, aby dokładnie się zawekowały.
5. Gotowe pomidory stanowią idealny dodatek do sosów i zup, wzbogacając ich smak i aromat. 6. Życzymy smacznego!