Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zamarynować inne warzywa niż tylko ogórki? Zatrzymaj smak na dłużej i wypróbuj pomidory na zimę z dodatkiem cebuli. To idealny dodatek do dań obiadowych, a nawet kanapek.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1942
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 384
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1942
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 384
Składniki
Pomidory umyj, a następnie pokrój w grube plastry. Jeśli są małe, możesz je zamarynować w całości, zależy jak wolisz. Większe warto też pokroić w ósemki. Nie trzeba ich obierać. Cebulę posiekaj w piórka.
Na dno każdego suchego i czystego słoika wyłóż liść laurowy. Układaj równomiernie pomidory i cebule. Wsyp gorczycę, ziele angielskie i pieprz.
Teraz połącz w garnku wodę, ocet, sól i cukier. Zagotuj i poczekaj aż się składniki połączą. Gorącą zalewą przykryj warzywa w każdym słoiku. Dodaj łyżeczkę oleju, zakręć mocno słoiku.
Pasteryzuj około 5 minut od momentu zachorowania wody.