Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414636
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414636
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Zagotować wodę z solą.
Pomidory dokładnie umyć.
Przekrawać i usuwać piętkę.
Pokroić w kostkę.
Zapakować do słoików.
Słoiki i pokrywki powinny być wyparzone.
Zalewać pomidory solanką.
Dokładnie pozakręcać pokrywki.
Pastryzować 20 min od zawrzenia wody.
Pozostawić słoiki do wystudzenia.
Opisać i przenieść do spiżarni.
Smacznego.
Oczywiście można zdjąć skórki z pomidorów Wystarczy zalać pomidory gorącą wodą, a następnie przełożyć do zimnej.
Skórki z łatwością będzie można usunąć.